Vabariiklased kisklevad immigratsiooni pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Ryan.
Paul Ryan. Foto: Alex Edelman/CNP/AdMedia/SIPA / Scanpix

USA esindajatekoja spiiker Paul Ryan esitab järgmisel nädalal debatiks kaks võistlevat seaduseelnõu, mis kaitsevad illegaalseid immigrante riigist välja saatmise eest.

Ryani kõneisik AshLee Strong ütles, et eelnõud lahendavad probleemi riigipiiri turvalisuse ja immigratsiooni vahel. Küsimus on tõusnud Vabariikliku partei tsentri- ja konservatiivide vaheliseks tüliõunaks. Samuti Vabariiklikku erakonda kuuluv Ryan soovib oma käiguga tuua üksmeelt immigratsiooni üle lõhestunud erakonda, kuid pole teada, kas kumbki tema pakutud seadustest kogub vabariiklaste piisava toetuse. Samuti on lahtine demokraatide hääletus.

Üks eelnõu neist käsitleb nn unistajaid ehk dokumentideta immigrante, kes toodi USAsse lastena. See võimaldaks pakkuda neile ajutisi kaitseabinõusid. Trumpi administratsioon on mingil määral avaldanud toetust vastavatele meetmetele, eriti kuna eelnõu seab uued karmid nõuded legaalsele immigratsioonile ja tugevdab piirikontrolli. 

President Trump on nõudnud Mehhiko piirile müüri ehitamist ja konservatiivsed valijad nõuavad sisserändekvootide alandamist.

Teise eelnõu teksti pole levitatud, seega võib arvata, et selle sõnastus on veel läbirääkimisel.

Võistleval grupil saadikutel on puudu kaks allkirja, et saada esindajatekoda arutlema nelja eri eelnõu üle, millest ühel on toetajaid nii demokraatide kui vabariiklaste seas. Ryan ei soovi viimast hääletusele panna, sest see annaks suure võidu opositsioonipoliitikutele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles