Foreign Policy: Trumpi usaldusisik koostab salaja nimekirju presidendile usaldusväärsetest ametnikest (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Olivier Douliery/SIPA / Scanpix

USA välisministeeriumi kõrge ametnik kogub varjatult andmeid Ühendriikide diplomaatide ja rahvusvaheliste organisatsioonide töötajate kohta, et selgitada välja nende lojaalsust president Donald Trumpile, kirjutab mainekas väljaanne Foreign Policy viitega oma allikatele.

Tänavu aprillis välisministeeriumi rahvusvaheliste organisatsioonide büroo vanemnõunikuks määratud Mari Stull otsis väljaande allikate andmetel välisministeeriumi töötajate sotsiaalvõrgustike kontodelt Trumpi ideoloogiast kõrvalekaldumise tundemärke.

«Ta koostab aktiivselt nimekirju ning kogub andmeid,» rääkis üks allikas.

Foreign Policy väitel uuris Stull, kas üks või teine ametnik on allkirjastanud USA ekspresidendi Barack Obama poliitilise strateegiaga seotud dokumente. Allikate kinnitusel küsis Stull oma kolleegidelt rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas ÜRO-s ja Maailma Terviseorganisatsioonis, millal nad tööle võeti ning kelle poolt.

Ajakiri märgib, et tõenäoliselt toetab Stulli tema büroo juht Kevin Moley. Samas jääb ebaselgeks, kas sellist tegevust toetab välisminister Mike Pompeo ning teised välisministeeriumi tähtsaimad ametnikud.

Foreign Policy märgib, et Stulli tegevuse tõttu on kolm ametnikku juba otsustanud büroost lahkuda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles