Macron: ma ei tahtnud rändeavaldusega Itaaliat solvata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN / AFP/scanpix

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni kommentaarid diplomaatilise tüli vallandanud rändekriisi kohta ei olnud mõeldud Itaalia solvamiseks ning tema ja Itaalia peaministri kohtumine saab homme siiski toimuma, teatas Élysée palee täna.

President rõhutas eile õhtul telefonivestluses Itaalia peaministri Giuseppe Contega, et ei tahtnud ühegi oma märkusega Itaaliat ega itaalia rahvast solvata.

Macron süüdistas eile Itaaliat künismis ja vastutustundetuses pärast seda, kui Itaalia ei lubanud oma sadamasse abilaeva, mille pardal on üle 600 migrandi.

Macron ütles valitsuse istungil, et mereõiguse alusel lasub merehäda korral vastutus reageerida neil, kelle rannik asub kõige lähemal, teatas presidendi kantselei pressiesindaja Benjamin Griveaux.

Itaalia ja Malta keeldusid vastu võtmast heategevusorganisatsiooni SOS Mediterranee päästelaeva, mille pardal on 629 migranti, ning migrandid toimetatakse Itaalia alustega Hispaania Valencia sadamasse.

Macroni ja Conte homseks kavandatud Pariisi kohtumine, mille Rooma on ähvardanud ära jätta, leiab siiski aset, ütles Prantsuse presidendi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles