Pärnu vineeritehase esimesed tooted jõudsid klientideni

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehases on ametis 65 tootmistöötajat ja juunis alustab uus 11-liikmeline grupp. Uute töötajate koolitamisel on abiks Soome väljaõppemeeskond.
Tehases on ametis 65 tootmistöötajat ja juunis alustab uus 11-liikmeline grupp. Uute töötajate koolitamisel on abiks Soome väljaõppemeeskond. Foto: Metsä Wood

Pärnusse ehitatud Metsä Woodi tehase katsetootmine käib ning juuni algul tarniti esimesed koormad vineeri juba ka klientideni Soomes, Austrias ja Türgis.

Pärnu tehases toodetakse Soome kaskede spoonist vineeri. Soome Äänekoski tehasest tuuakse spoonilehed, mis siis töödeldakse Pärnus vineeritoodeteks.

„Esimesed kasespoonid tarniti Pärnusse veebruaris ja oleme tegelenud test-tootmisega juba sellest ajast. Esimesed toodangupartiid valmisid oma tarbeks, et kvaliteedis veenduda,” ütles Pärnu Metsä Woodi tehase juht Kaarel Tali.

Praegu tuuakse Pärnusse Äänekoski tehasest spooni paarsada kuupmeetrit nädalas. „Kui tehas hakkab täisvõimsusel tööle, hakkab Soomest tulema 10 koormat spooni iga päev, tehase tootmismaht hakkab olema 50 000 kuupmeetrit vineeri aastas,” rääkis Tali.

Tehases on ametis 65 tootmistöötajat ja juunis alustab uus 11-liikmeline töötajate grupp. Uute töötajate koolitamisel on abiks Soome väljaõppemeeskond. (ME)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles