Jalgpalli MM´ile minekust on välisministeeriumile teada andnud vaid kolm eestlast

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli fännid.
Jalgpalli fännid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Välisministeeriumi sõnul on praeguse seisuga Venemaale lühiajaliselt registreerunud 17 kodanikku, kellest kolm on teatanud, et lähevad jalgpalli MM´ile. Ka Politsei- ja Piirivalveameti statistika kohaselt pole piiriületuste arv suunal Eesti-Venemaa lähiajal suurenenud.  

«Praeguse seisuga on Venemaale lühiajaliselt registreerunud 17 kodanikku, kellest kolm on teatanud, et lähevad jalgpalli MM´ile,» sõnas välisministeeriumi avalike suhete osakonna meedianõunik Armo Vask, lisades, et jalgpalli maailmameistrivõistlused pole küll praegu tavapärast registreerumiste arvu suurendanud, aga kuna täna on alles MM´i avapäev, siis võib number hiljem ka muutuda.

Ka Politsei- ja Piirivalveameti statistika kohaselt ei ole Narva-1, Koidula ja Luhamaa piiripunktidest kokku suunal Eesti- Venemaa Föderatsioon mai algusest kuni eelmise nädala lõpuni kasvavat trendi märgata olnud.

«Küll aga juhin tähelepanu, et puhtalt see statistika ei ole adekvaatseks aluseks, et hinnata piiriületuste kasvu jalgpalli MM’i võtmes, seda enam, et numbrid seda kasvu ka ei kinnita,» selgitas PPA pressiesindaja Maria Gonjak.

Näiteks tuleb Gonjaki sõnul arvestada asjaoluga, et jalgpalli fänni ID alusel saab siseneda Venemaa Föderatsiooni viisavabalt kümme päeva enne jalgpalli MM esimest matši toimumist ning paberkandjal fännipassi omanikel tuleb riigist lahkuda hiljemalt kümne päeva jooksul peale viimase matši toimumist.

Piiriületuste statistika suunal Eesti - Venemaa Föderatsioon:

19. nädal 42743 inimest

20. nädal 44021 inimest

21. nädal 44907 inimest

22. nädal 44401 inimest

23. nädal 44411 inimest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles