Lennuõnnetuses hukkunud Aleksandrovi ansambliliikmete sugulased nõuavad Londoni kaudu suuremat valuraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetuses hukkunute kirstud.
Lennuõnnetuses hukkunute kirstud. Foto: Ivan Sekretarev / AP / Scanpix

Londoni kõrge kohus võttis menetlusse tunamullu esimesel jõulupühal Sotši lähedal merre kukkunud Vene sõjaväe transpordilennuki Tu-154 pardal hukkunute sugulaste hagi, millega nõutakse kümme korda suuremat valuraha, ütles kannatanuid esindav advokaat Igor Trunov, kirjutab ajaleht Kommersant.

Hagi esitasid 78 hukkunu sugulased, sh maineka arsti Jelizaveta Glinka ja Aleksandrovi-nimelise sõjaväeansambli liikmete perekonnaliikmed. Lennukimeeskonna lähikondseid nimistus ei ole, sest reisijakindlustus neid ei hõlma, samuti kuue kaadriohvitseri sugulasi, kes otsustasid kohtusse mitte minna.

Kõik need hagejad on varem kätte saanud igaüks kaks miljonit rubla iga hukkunu kohta, lisaks matusehüvitist, ütles Trunov, kuid tema veendumuse kohaselt oli lend rahvusvaheline, mitte Venemaa-sisene, mistõttu tuleb kindlustust maksta rahvusvaheliste standardite kohaselt ja tema rehkendust mööda on see 22,4 miljonit rubla inimese kohta.

Kindlustusettevõte Sogaz, kus Tu-154 reisjad olid kindlustatud, esindaja ütles Kommersandile, et on oma kohustused sugulastele täies ulatuses välja maksnud. Esindajate sõnutsi ei kavatse Sogaz mingil juhul takistada tuntud advokaadi Trunovi tegevust, kuid arvas, et tema tegevus võib viia hukkunute omaksed eksitusse.

«Me jagame nende valu lähedaste kaotuse pärast ja ei taha, et sellele lisandus petetud ootuste kibedus,» lisati Sogazi pressiesindusest.

Trunov ei osanud öelda, mis järgus Londoni kõrges kohtus asi on, kuid oletas, et lähiajal kutsub kohus esialgsetele konsultatsioonidele kõikide asjast huvitatute esindajad. Jurist rõhutas, et protsessini suurem jagu kõrgesse kohtusse jõudnud tsiviilasju ei jõuagi, vaid lahendatakse eelnevatel konsultatsioonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles