Mis on võrkpallikoondise edu alus? Rikberg: meil ei ole ühte kindlat staari!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondis suutis kolmandat aastat järjest saada hakkama vägeva saavutusega, võites Euroopa Kuldliiga.

«Finaalivastane polnud teab, mis nõrgast puust. Mäletan hästi, et paar aastat tagasi mängisime nendega ja saime 0:3 kindla kaotuse. Nüüd on asjalood vahetunud ja võitsime,» sõnas libero Rait Rikberg pärast 3:0 võitu Tšehhi üle. 

Eesti tegutses terve mängu väga enesekindlalt, võites avageimi 25:21, teise 25:22 ja kolmanda 25:21.

«Tunne oli hea. Tundsime, et saame geimilõpud enda kasuks. Sellist momenti ei tekkinud kordagi, et läheks midagi kehvasti,» lisas diagonaalründaja Oliver Venno. 

«Rasked olukorrad suutsime ilusti lahendada. See oligi meie võtmemoment. Serviga suutsime päris hästi suruda, kaitse tuli juurde. See oli päris hea!»

Rikbergi kinnitusel on Eesti võitude võtmeks meeskonnavaim. «Me oleme hästi ühtlane võistkond. Meil ei ole ühte staari. Isegi Roberti (Täht) puudumisel tuli Kristo (Kollo) ka väga hästi ja täitis koha ära. Me oleme ühtlane punt, hoiame hästi kokku.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles