Otseülekanne: president ja siseminister arutavad vabatahtlike päästjatega tuleviku üle

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud päästjad teevad sündmuskohtadel tublit tööd ja hoiavad korras ka oma töövahendid, millest paljud on ­uunikumid.
Vabatahtlikud päästjad teevad sündmuskohtadel tublit tööd ja hoiavad korras ka oma töövahendid, millest paljud on ­uunikumid. Foto: Meelis Meilbaum

Kunda ühisgümnaasiumis toimub laupäeval vabatahtlike päästjate foorumi seminaripäev, millest võtavad osa teiste seas Eesti president Kersti Kaljulaid, siseminister Andres Anvelt, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi, Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ja MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando juhatuse esimees Marge Zaidullin.

Paneeldiskussioonis räägitakse vabatahtlike päästjate rollist ja kogukondade valmisolekust elanikkonna kaitsel, nende toimepidevuse tagamiseks vajalikest eelnevatest tegevustest ja riigipoolsest toetusest ning inimeste vahelisest koostööst kriitilistes olukordades.

Seminaripäev avatakse kell 10, sellele järgnevad erinevad ettekanded ja ülevaated ning paneeldiskussioon. Seminaripäev lõpeb kell 16 rändauhinna «Pritsimeeste pasun» üleandmisega parimale päästeala edendajale. Ametlikule osale järgneb vaatemänguline priitahtlike pritsimeeste rongkäik läbi Kunda linna suunaga Lammasmäele.

Päevakava

10.00   Seminari avamine: Ailar Holzman (Ida Päästekeskus) ja Einar Vallbaum (Viru-Nigula vald)

10.15 – 11.05  Ettekanne: vabatahtlikud ja elanikkonnakaitse. Mati Raidma ja Jako Vernik (Päästeamet) ja Margus Vetsa (Päästeliit)

11.05 – 11.30  Projekti tutvustus: Erasmus2 Firewall. Triinu Tiks (Misso Vabatahtlik Päästekomando)

11.30 – 12.00   Paus

12.00 – 12.30   Ettekanne: maa- ja merepääste ühisosa. Raul Ilisson (Politsei- ja Piirivalveamet)

12.30 – 13.00  Projekti ülevaade: Aegviidu päästenoored ERASMUS+DISBEG projektis. Kaido Bammer (Aegviidu Päästeselts)

13.00 – 14.00   Lõuna 

14.00 – 14.25   Kogukonnapraktika tutvustus: Helen Talalaev ja Marge Zaidullin (MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando)

14.25 – 14.40   Siseministri Andres Anvelti pöördumine

14.40 – 14.55  Paus

14.55 –  15.00   Eesti Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidi pöördumine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles