Öeldakse, et kõik algab ideest. Kuid ideed, nagu ilmneb järgnevast usutlusest, ei maksa ületähtsustada. Otsustav on hoopis see, kas te suudate oma idee ellu viia. Ja seda, kas suudate, otsustab omakorda see, kas teis leidub piisavalt teotahet ja õppimisvõimet. Need on omadused, mis määravad teie edu, mitte varasemad kogemused, isegi mitte haridus.

Nii suurt rahasüsti nii noorde Eesti ettevõttesse annab ajaloost otsida (ja pole kindel, kas leiabki). Eelmise kuu lõpus said vennad Markus (24) ja Martin (39) Villig oma sõidujagamisteenust pakkuvale Taxifyle välismaalt 175 miljonit dollarit. Kõige suurema osa tollest summast ladus välja Saksa hiidkontsern, Mercedes-Benze valmistav Daimler. Üleöö kerkis vendade Villigite ettevõtte väärtus kosmilisse kõrgusse – miljardi (s.o üks koos üheksa nulliga) dollarini.

Selle nädala keskel sõitsid Eesti aasta ettevõtjad 2018 Markus ja Martin Villig Monacosse ärifoorumile. Täna õhtul selgub seal, kas neist saavad ka maailma aasta ettevõtjad.

Enne äralendu rääkisid vennad Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Lift99 loomebüroos Arterile, kuidas nad on viie aastaga ja paljude skepsisest hoolimata jõudnud nullist nii kaugele, et tegutsevad juba 27 riigi 42 linnas. Ja kuidas Euroopa mahajäämus ei ohusta mitte ainult neid, vaid meid kõiki.

Pool kuud enne seda, kui saite oma ettevõttele 175 miljonit dollarit, suri kuulus Ameerika kirjanik Tom Wolfe, kelle ühes romaanis on juttu kinnisvarahaist, kes pärast hiigelinvesteeringu saamist ostab kohe eralennuki ja saare. Mida teie saadud miljonite eest endale soetanud olete?

Kommentaarid
Copy