EV100 raamatusarjas tulekul «Eesti poliitika 100 aastat» esitlus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 19. juunil esitletakse Tartu Kaubamaja Apollo raamatupoes raamatut «Eesti poliitika 100 aastat». Postimees teeb esitluselt otseülekande.

Rein Taagepera raamat «Eesti poliitika 100 aastat» jälgib muudatusi Eesti poliitikas saja aasta vältel.

Raamatu toimetaja Erkki Bahovski on kirjutanud raamatu tutvustuseks järgmist: «Professor Rein Taagepera pilguheit sajale aastale Eesti poliitikas väärib tähelepanu ja lugemist. Miks? Esmalt ikka sellepärast, et Rein Taagepera pikk poliitiline tegevus nii paguluses kui ka kodumaal on andnud talle pea unikaalse kogemuse mõtestamaks Eesti poliitika keerdkäike unikaalsel viisil. Lisaks muidugi professor Taagepera kui maailmas tunnustatud poliitikateadlane – tema analüüs ja laialdased teadmised maailma poliitikast asetavad Eesti poliitika suuremasse pilti. Siit raamatust leiab politoloogilisi valemeid, kuid ka isikuportreid Eesti tähtsamate riigijuhtide kohta. Professor Taagepera tähelepanu alt ei jää välja ei Eesti saatuseaastad 1939 ja 1940 ega ka taasiseseisvumise optimism, millesse ta ise samuti suure panuse andis. Ja palju-palju muudki veel.»

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

EV 100 raamatusari: ”Eesti poliitika 100 aastat” FOTO:
EV 100 raamatusari: ”Eesti poliitika 100 aastat” FOTO: Foto: Post Factum
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles