Miks on kasulik süüa kanaliha?

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Üks populaarsemaid lihasid, mida inimesed üle kogu maailma tarbivad, on kanaliha. Kanaliha on maitsev ja sisaldab rohkelt häid toitaineid. Üheks peamiseks toitaineks, mida kanaliha sisaldab, on valk. Lisaks on seal organismile kasulikke aminohappeid, palju B-grupi vitamiine, fosforit, kaaliumi ja rauda.

Linnuliha kasulikkus meie tervisele ja figuurile on läheneva suve valguses just eriti aktuaalne. Ka inimeste teadlikkus tervislikust toitumisest suureneb pidevalt.

Kõige valgurikkam kanalihatükk on kanafilee. Näiteks 100 grammi küpsetatud kanafileed sisaldab 30 grammi valku. Valku ei tohiks oma toidumenüüst kindlasti välja jätta, sest see hoiab ainevahetuse kiirena, energiataseme kõrgel ja vere glükoosisisalduse stabiilsena.

Inimestele, kes soovivad oma kehakaalu kontrolli all hoida, on valgu tarbimine kasulik, sest see tekitab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Valku tarbides hakkab kehakaal langema ka lihasmassi arvelt.

Lisaks kõigele sellele on kanaliha madala rasvasisaldusega. Kanafilees on rasva kõigest 2%. Madal rasvasisaldus ning kõrge valgusisaldus teevadki kanalihast super-liha, mida endale igaüks võiks igapäevaselt valmistada. Nõo Lihavürsti linnulihast valmistatud tooted on oma toitumiskavadesse pannud ka tuntud personaalne veebipõhine treening- ja toitumisnõustamisprogramm Fitlap.ee. Fitlapi poolt valitud tooted tunned ära pakendil oleva Fitlap.ee soovitab kleepsu järgi.

Fitlap.ee peatreener ja toitumisnõustaja Heikki Mägi on arvamusel, et pole tähtis, kas inimene soovib oma kaalu stabiilselt säilitada või seda langetada, linnuliha on kasulik mõlemal juhul. Kanaliha puhul on oluline selle kvaliteet ja maitse. Mõlemad kriteeriumid on Nõo Lihavürsti toodete puhul täidetud ning seetõttu on Fitlap paljusid neist ka oma klientide päevamenüüdes ja nendele soovitatud retseptides kasutanud. “See aeg on ammu möödas, kus kaalu langetamiseks tuli süüa maitsetut ja igavat toitu,” selgitas Mägi.

Nõo Lihavürsti tootevalikus leidub suurepärase konsistentsi ja maitsega erinevaid linnulihast tehtud tooteid. Valikus on sinke, snäkitooteid, mõnusates marinaadides šašlõkke, lihapalle, viinereid, grill-liha ja palju muud.

Sellel suvel üllatame uute kanalihast toodetega nagu Alatu laim kanasteigid, Drumsticks'id, Mango-jalapeno kanašašlõkk ning muidugi ka Klassikaline kanašašlõkk. Kanaliha söömine maitsev alternatiiv teistele natuke rasvasematele grill-lihadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles