Kuidas šašlõkki grillida?

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Šašlõkk on hea ja maitsev grillroog, kuid enne sööma asumist tuleb see ka grillil valmis küpsetada. Šašlõki valmistamises ei ole tegelikult midagi keerulist ning sellega saab hakkama absoluutselt igaüks. Tähtis on liha mitte ära unustada ning pidevalt grillil silma peal hoida. Järgnevalt õpetamegi teile 5 lihtsa sammuga, kuidas grillida Nõo Lihavürsti Vitamiini šašlõkki.

  1. Tee grilli alla tuli ja lase sütel valmida. Söed on valmis siis, kui nad on ühtlaselt kuumad ning peale on tekkinud kerge tuhkvalge kiht.
  2. Eemalda šašlõkilt liigne marinaad, sest muidu kõrbeb see grillil küpsedes ära. Põhiline viga, mida grillimisel tehakse ongi see, et üleliigne marinaad valatakse omakorda veel lihale peale. Tulemuseks saadakse kõrbenud liha.
  3. Aseta šašlõkk grillile siis, kui söed on omandanud paraja kuumuse. Kui umbes 10 cm kõrgusel grilli kohal saab kätt hoida kuni 4 sekundit, siis temperatuur on küpsetamiseks valmis.
  4. Kui šašlõkitükid on ühelt pool küpsed, siis keera need grillil ringi.
  5. Kokku vajab sealihašašlõkk küpsemiseks umbes 20 minutit. Alati saab küpsemisaega kontrollida toote pakendilt. Liha on valmis, kui pealt on tükid ilusasti küpsenud ning katsudes liha natuke vetrub.

Maitsev sealihašašlõkk ongi valmis! Juurde valmista lihtsalt ja kiiesti valmiv hapukoore-redisesalati. Head isu!

Foto: Nõo Lihatööstus

Koostisained:

  • Nõo Lihavürsti Vitamiini šašlõkk
  • Redis
  • Lehtsalat
  • Hapukoor
  • Koriander
  • Sool
  • Pipar

Salati retsept:

  • Viiluta redis ja lõigu lehtsalat
  • Sega redis ja lehtsalat kausis kokku hapukoorega
  • Maitsesta soola ja pipraga
  • Kaunista koriandriga
Foto: Nõo Lihatööstus
Copy
Tagasi üles