Kesk-Ameerika mängib surmaloteriid

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fuego vulkaan on tänavu Guatemalas nõudnud üle saja inimelu, kuid umbes 200 inimese saatus pole teada. FOTO: AFP/SCANPIX
Fuego vulkaan on tänavu Guatemalas nõudnud üle saja inimelu, kuid umbes 200 inimese saatus pole teada. FOTO: AFP/SCANPIX Foto: AFP/SCANPIX

Fuego vulkaani tõttu, mis hakkas 3. juunil purskama, on Guatemalas surnud üle saja inimese. Täpne ohvrite arv pole veel teada ning selleni jõudmine võtab aega. Samal ajal töötavad tuletõrje- ja päästetiimid tuha ja laava alla mattunud piirkonnas. Vulkaani tõttu on hävinud terved külad. Taas päästab loodus valla oma viha piirkonnas, mida on juba liiga palju karistanud inimese käsi.

Kesk-Ameerika, Mehhiko ja Kariibi mere saared moodustavad kolmnurga, kuhu on hukatuslikult koondunud kolm valu ja meeleheidet põhjustavat jõudu: vaesus, vägivald ja hirmuäratav loodus. See ei ole suur piirkond: kui Mehhiko kõrvale jätta, on tegu pisikese territooriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles