Meeskond pelgab, et omanik tahab Paljassaares seisvast arestitud laevast lahti saada

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestitud Vene laev Peterburg Paljassaare sadamas.
Arestitud Vene laev Peterburg Paljassaare sadamas. Foto: Eero Vabamägi

12 Vene meremeest ootavad elektri ja palgata Tallinnas Paljassaare kai ääres võlgade tõttu arestitud laeval Peterburg.

Venemaa Raudteele kuuluva raudteepraami Peterburg meeskond on oma laeval teist päeva elektrita, sest omanik on erinevatele firmadele võlgu ning laev arestitud, vahendas ERR.

Meremehed pole kuude kaupa palka saanud, kuid nende põhimure on see, et omanik võib-olla ei olegi enam laevast huvitatud ning üritab seda maha müüa. Nii eelmises peatuspaigas Riias kui ka Tallinnas on välismaalased käinud laeva vaatamas.

«Tuli palju igasuguseid - prantslased ja Egiptusest inimesed, nad vaatasid laeval ringi, aga otsustest pole midagi kuulda,» rääkis laeva teine mehaanik Juri Sinitsõn.

Parvlaev on Paljassaare sadamas viibinud alates aprillikuu lõpust, sest laeva omanikettevõte kavatses laeva remontida, kuid kapteni sõnul pole tööd siiani veel alanud, kirjutas Postimees nädala algul.

Võla suurus on 350 000 eurot, mille lisandub 30 000-eurone palgavõlg.

Samale ettevõttele kuuluv parvlaev Baltiysk arestiti 9. juunil Venemaal Ust-Lugas samuti seoses palgavõlgnevusga laevameeskonna ees. Võla suurust pole avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles