USA droonirünnakus sai surma Talibani juhtivliige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maulana Fazlullah koos kaaslastega.
Maulana Fazlullah koos kaaslastega. Foto: EPA

USA droonirünnakus sai surma islamiliikumise Taliban juht Pakistanis Maulana Fazlullah, kinnitas reedel Afganistani president Mohammad Ashraf Ghani.

USA väed võtsid Fazlullahi sihikule Kunari provintsis, mis asub piirialal.

"Ma rääkisin Pakistani peaministri Nasir ul-Mulki ja vägede ülemjuhataja kindral Qamar Javed Bajwaga ning mõlemad kinnitasid Fazlullahi surma. See on Afganistani luureteenistuse väsimatu töö vili," kiitis president suhtlusvõrgustikus Twitter.

USA välisministeerium pani märtsis välja viie miljoni dollari suuruse tasu Fazlullah asupaiga väljaselgitamise eest, sest meest seostatakse veriste rünnakutega Pakistanis ja 2010. aasta katsega New Yorgi Times Square'il autopommiplahvatus läbi viia.

Kõige muu hulgas arvatakse, et just Fazlullah andis 2012. aastal Malala Yousafzai tapmiseks, kellest sai peale mõrvakatset kogu maailmas tüdrukutele hariduse võimaldamise sümbol ja kellele hiljem anti ka Nobeli rahupreemia.

Pakistani kohus mõistis 2015. aastal mõrvakatses süüdi kümme meest, kes Yousafzaid tappa ja määras neile eluaegse vanglakaristuse. Hiljem selgus, et kaheksa meest kümnest mõisteti tegelikult õigeks. Yousafza sai rünnakus raskelt haavata, kuid suutis vigastustest toibuda ja elab nüüd koos perega Inglismaal.

USA sõjavägi oli juba päev varem teatanud rünnakust Afganistani idaosas Kunari provintsis, kus varjas end Pakistani Talibani liider Maulana Fazlullah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles