Itaallased teevad 2026. aasta taliolümpia osas peagi tähtsa otsuse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia delegatsioon Pyeongchangi taliolümpiamängude avatseremoonial.
Itaalia delegatsioon Pyeongchangi taliolümpiamängude avatseremoonial. Foto: ROB SCHUMACHER / Rob Schumacher-USA TODAY Sports

10. juulil tehakse teatavaks otsus, kas ja milline Itaalia linn – Cortina d’Ampezzo, Milano ja Torino – kandideerib 2026. aasta taliolümpia- ja paraolümpiamängude korraldamisõigusele, kirjutab insidethegames.com.

Itaalia olümpiakomitee on korduvalt öelnud, et lasevad valitsusel otsustada, kas suure spordipeo korraldamisõigusele kandideerida või mitte, kuid selle kuu alguses Itaalia peaministriks nimetatud Giuseppe Conte pole uut valitsust veel jõudnud moodustada ning seetõttu pole Conte oma tähelepanu olümpiaprojektile veel pööranud.

Itaalia võõrustas viimati olümpiamänge 2006. aastal, kui Torinos toimusid talimängud, kuid ilmselt kaldub 2026. aasta mängude kandidatuur Milanole. Tuntud talispordikeskust Cortina d’Ampezzot, kus toimusid 1956. aasta talimängud, peetakse selles heitluses autsaideriks.

Praeguse seisuga kandideerivad 2026. aasta taliolümpiamängude korraldamisõigusele viis linna: Graz (Austria), Sapporo (Jaapan), Stockholm (Rootsi), Calgary (Kanada) ja Erzurum (Türgi). Rahvusvaheline olümpiakomitee langetab lõpliku otsuse järgmise aasta septembris Milanos peetaval kongressil.

2022. aastal toimuvad taliolümpiamängud Hiinas Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles