Rubla odavneb nafta tuules (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OPECis sama joont hoidvad Venemaa ja Saudi Arabia näitasid oma üksmeelt ka jalgpalli MMil. Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (vasakul), FIFA president Gianni Infantino ja Venemaa president Vladimir Putin.
OPECis sama joont hoidvad Venemaa ja Saudi Arabia näitasid oma üksmeelt ka jalgpalli MMil. Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (vasakul), FIFA president Gianni Infantino ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Hassan Ammar / AP/Scanpix

Moskva börsil jätksid reedel nii dollar kui ka euro hoogsat kallinemist, sest nafta odavnemine annab rubla nõrgenemisele jõudsalt hoogu, kirjutas Interfax.

Ühe dollari eest tuli reede õhtul välja käia 63,09 rubla, mis on 45,5 kopikat rohkem varasema sulgemishinnaga võrreldes. Euro maksis 73,29 rubla, tõustes varasemaga võrreldes 78,5 kopika võrra.

Rubla kaotas oma jõudu õhtuste tehingutega just tänu nafta odavnemisele. Kusjuures Venemaa rahvusvaluuta suutis vaid korraks ilmutada tugevale positsioonile jäämise märke, kui Venemaa keskpank otsustas jätta intressi tasemele 7,25 protsenti.

Enim kaubeldud nafta markide hind langes reedel valitsenud teravate vastuolude tõttu sarnasel positsioonil olevate Saudi Araabia ja Venemaa ning enamuse naftakartelli OPECi liikmete vahel.

Saudid ja venelased soovivad vastupidiselt OPECi enamusele naftatoodangut suurendada. Eeloleval nädalal toimuv nn OPEC+ kohtumine tõenäoliselt neid vastuolusid ei hajuta.

Venetsueela, Iraan ja Iraak astuvad Bloombergi kinnitusel nafta tootmise suurendamisele kindlalt vastu, sest kardavad nafta hinna langust.

Venemaa soovib nafta tootmise suurendamist OPEC+ raames 1,5 miljoni barreli võrra ööpäevas, mis oleks samas suurusjärgus tarnete vähenemisega Venetsueelast ja Iraanist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles