Ukraina võimud tabasid Babtšenko vastu suunatud vandenõu osalise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Babtšenko.
Arkadi Babtšenko. Foto: Valentyn Ogirenko / AP / Scanpix

Ukaina õiguskaitseorganid teatasid eile, et tabasid järjekordse isiku, kes oli osaline ajakirjanik Arkadi Babtšenko vastu suunatud vandenõus.

Ukraina rahvusliku julgeolekuagentuuri (SBU) uurimisosakonna juht Bohdan Tõvodar teatas uudisteagentuurile 112 eile, et kahtlusalune vahistati kolmapäeval. Ametnikud ei ole valmis tema nime avalikustama. Teada on vaid see, et tegu on Ukraina kodanikuga, kelle perekonnanimi algab T-tähega.

Tõvodari sõnul juhtis salapärane mees gruppi Ukraina kodanikke, kes saadeti Babtšenko vastu suunatud vandenõu planeerijate poolt Venemaalt Rostovi linnast Ukrainasse, et panna toime terrorirünnakuid.

Boriss Herman.
Boriss Herman. Foto: SERHII NUZHNENKO / AFP / Scanpix

Varem on vandenõu kavandamisega seoses nimetatud Boriss Hermani ja Vjatšeslav Pivovarniku nimed. Hermani sõnul oli Pivovarniku näol tegu tema kontaktiga Venemaal. Tõvodari sõnade kohaselt puutusid Pivovarnik ja Herman Venemaa luureteenistusega kokku ning kohtumiste eesmärgiks oli terroriaktide korraldamine Ukrainas.

Ukraina ametnikud on süüdistanud Venemaa luuret mitmete tuntud ajakirjanike ja kirjanike vastu suunatud vandenõus Ukrainas. Nende hulgast üks oli just Babtšenko. Politsei pidas Hermani kinni vahetult pärast Babtšenko mõrva lavastamist. Vahistatud Herman väitis, et töötas Ukraina luure heaks ning tema eesmärgiks oli Pivovarniku tabamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles