Kiievis peeti kinni 56 LGBT marssi tõkestada üritanud paremäärmuslast (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi politsei pidas kinni geiparaadi vastu protesteerivad äärmusparempoolsed.
Kiievi politsei pidas kinni geiparaadi vastu protesteerivad äärmusparempoolsed. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Ukraina politsei teatas täna, et pidas kinni 56 paremäärmuslasest aktivisti, kes üritasid tõkestada Kiievis seksuaalvähemuste õiguste kaitseks toimunud marssi.

Umbes 150 paremäärmusliku rühmituse liiget läksid enne marsi algust selle marsruudile ning üritasid panna marsil teed kinni. Mitmed neist viskasid pisargaasikanistriga politseinikke ning viis politseinikku vajasid esmaabi, ütles politsei.

Uudisteagentuuri Interfax andmeil üritati marssi tõkestada seitse korda, kuid politsei toimetas tõkestajad marsruudilt ära.

Marss ise möödus vahejuhtumiteta ja kestis umbes 20 minutit. Siseministeeriumi sõnul osales marsil 2000, korraldajate sõnul kuni 6000 inimest. Ürituse ja osaliste julgeolekut valvas umbes 5000 politseinikku. 

Marsi eesotsas olid teiste seas USA suursaadik Ukrainas Marie Yovanovitch ja Euroopa Parlamendi saadik Rebecca Harms.

Marssimise vastu ei protesteerinud mitte ainult äärmusparempoolsed, vaid ka inimesed, kes ütlesid, et nad kaitsevad traditsioonilisi pereväärtusi. «Geiparaadid on geidiktatuuri propaganda,» ütles 52-aastane Larissa. «Nad võivad teha, mida tahavad, aga me oleme propaganda vastu, me tahame kaitsta oma lapsi sellise sisenduse eest.»

Geiparaadide lubamisega on Kiievi võimud soovinud demonstreerida oma lahknemist Venemaaga, kus sellised aktsioonid ei ole lubatud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles