Baruto krooniti Eesti sumomeistriks. Kas endine proff osaleb EMil?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson.
Kaido Höövelson. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Laupäeval toimusid Vinni spordikeskuses sumo Eesti meistrivõistlused, kus absoluutkategoorias saavutas võidu Kaido Höövelson ehk Baruto.

Barutole oli karjääri teise Eesti meistritiitliga absoluutkategoorias. Esimese tiitli võitis Baruto 2003. aastal ehk aasta enne Jaapanisse siirdumist. Viis aastat pärast profiliigast lahkumist ei tohtinud Baruto amatööride hulgas võistelda. Nüüd plaanib Baruto esindada Eestit tuleval aastal Tallinnas toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel.

Baruto järel sai hõbemedali Keiro Raudkats ja pronksiga pidid leppima Meelis Höövelson ja Mihkel Allikmäe. Meeste kuni 85 kg kategoorias teenis võidu Raido Liitmäe ning kuni 115 kg kategoorias sai kuldmedali kaela Mihkel Allikmäe.

Naiste absoluutkategoorias saavutas võidu Kai Pähkel, hõbe kuulus Enelin Leichteril ning pronksid Annika Houchstätterile ja Gea Reimundile. Kuni 65 kg kategoorias sai võidu Veronika Vodolaztsenko ja kuni 80 kg katekoorias Gea Reimund.

Poolas Krotoszynis toimunud rahvusvahelisel juunioride U18 sumoturniiril saavutas maailmameistrivõistlusteks valmistuv Valga noormees Xsander Solbaja absoluutkategoorias kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles