Konverentsi oluliseks osaks on moodne tehnoloogia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Tallinnas on puudus mitte ainult ruumidest, kus konverentse ja seminare pidada, vaid eelkõige ühest suurest rahvusvahelistele nõuetele vastavast multifunktsionaalsest keskusest.

«400 istmekohaga saale meil jagub, olemas on ka 600-kohaline saal, mille suureks puuduseks on lisasaalide vähesus ning näitusepindade puudumine ühes kompleksis, rääkis Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonna konverentsiturismi büroo juhtivspetsialist Meeli Jaaksoo.

«Aga kui rääkida turu nõudlusest, siis saal mahutavusega kuni 1000 istekohta oleks väga teretulnud. See peaks olema jaotatav vähemalt kolmeks ruumiks, mille juurde kuuluvad väiksemad saalid.

Enamik Tallinna konverentsiruume on konverentsiturismibüroole teada, kuid Jaaksoo sõnul pole kahjuks võimalik kõiki kohtumiste jaoks mõeldud kohti kaardistada.

Selle aasta uute kohtumiste paikadeks on kindlasti uued hotellid, uued ärihooned, kus pakutakse näiteks mitme firma peale nõupidamiste ruume koolitusteks ja kiireteks kohtumisteks.

2009. aastal on avanemas Solarise uksed ning Meriton Conference & Spa Hotell, kus suurim saal mahutab 380 inimest, vastuvõtte saab korraldada kuni 600 inimesele ja bankette kuni 400 inimesele.

Kindlasti on praegustel konverentsiruumidel alati eelistatud kõige uuemad tehnilised lahendused.

Teatud üritustel on oluliseks konverentsiosaks ka valgus, otseülekannete võimalused ning suured ekraanid, mis tagavad hea silmside esinejaga ning parema slaidide nähtavuse. «Suurtes saalides on ka väike lava väga vajalik lisa,» märkis Jaaksoo.

Üks Tallinna kesklinnas värskelt, alles oktoobris uksed avanud pressikeskus on uudisteagentuuri BNS ruumides Toompuiesteel. «Meie pressikeskuses on 16 kohta ning ruum on spetsiaalselt pressikeskuseks planeeritud,» rääkis
BNSi müügi- ja turundusspetsialist Kadri Pae.

Nii on keskuses olemas näiteks xlr-audiopesad kaameratele kvaliteetse heli ja voolu tagamiseks.

Üheks paketiks liideti keskuses nii ruumi kui ka presentatsiooni- ja salvestustehnika kasutus koos internetiga, mis võimaldab reaalajas online-konverentse pidada.

Idee pressikeskuse rajamiseks on BNSil Pae sõnul päris ammune ning teostus ootas sobiliku ruumi valmimist, mis tekkis seoses kolimisega.

«Analoogne pressikeskus Vilniuses on meil tegutsenud mitmeid aastaid väga edukalt, pakkudes neutraalset pinda pressikonverentside edastamiseks näiteks Leedu Presidendi Kantseleile, Vilniuse linnavalitsusele, Hill & Knowltonile ja keskkonnaministeeriumile.»

Teiseks on tema sõnul küllaltki tavapärane, et rahvusvaheliste uudisteagentuuride juurde on loodud pressikeskused, kust informatsioon jõuab kiiresti sihtkohta.

«Tallinnas on spetsiaalseid pressikeskuseid valitsusasutustes, kuid eraettevõttel pole nende kasutamine võimalik,» kirjeldas ta praegust olukorda.

Seetõttu on viimased valdavalt kasutanud hotellide konverentsikeskuseid, kus on tihtilugu toimumas mitmeid üritusi korraga. Uuemates keskustes on aga hinnad kõrged ning ürituse korraldamiseks tuleb tasuda minimaalselt poole päeva kasutuse eest.

Kindlasti peab Pae aga vajalikuks lisada, et pressikonverentsi läbiviimine BNSi pressikeskuses ei garanteeri uudise jõudmist meediasse ega ka ajakirjanike kohalolu.

Tallinna konverentsiruumid


• Üle 500 kohaga konverentsikeskuseid on pealinnas üheksa, neist suurim Tallinna Linnahall 4300 kohaga. Suuremad konverentsisaalid on veel 889-kohaline Estonia Kontserdisaal ja 700-kohaga Rahvusooper Estonia ning Tallinna Tehnikaülikool.
• 250-499 kohaga konverentsisaale on Tallinnas 10. Näiteks Rahvusraamatukogu 270, Reval Hotel Olümpia 390 ning Teater NO99 250 kohaga.
• 100-249 kohaga saale on 13. Neist universaalsemad on Tallinna Raekoda 120, botaanikaaed 100 ja Glehni loss 200 kohaga.
• Kuni 99 kohaga konverentsisaalid on põhiliselt pisemad hotellid ja näiteks Saue mõis (65 kohta), Maardu mõis (60) ning Dominiiklaste klooster (50).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles