Keenias hukkus miiniplahvatuses kaheksa politseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia julgeolekutöötajad.
Keenia julgeolekutöötajad. Foto: STRINGER / REUTERS

Keenia kirdeosas sõitis pühapäeval politseisõiduk isetehtud maamiinile, kaheksa politseinikku sai surma, teatasid võimuesindajad.

"Sel pärastlõunal toimus rünnak ja kaheksa politseinikku sai surma," ütles Keenia kirdeosa julgeolekukoordinaator Mohamud Ali Saleh.

Salehi sõnul kärgatas plahvatus Wajiri maakonnas Bojigarases.

"Kahtlustame (äärmusrühmituse) Al-Shabaabi osalust ning otsime neid," lisas ta.

Isetehtud lõhkekehade kasutamine sõjaväe ja politsei patrullide vastu riigi põhja- ja idaosas Somaalia piiril on muutunud tavaliseks. Viimase aasta jooksul on Somaaliast tegutsev Al-Shabaab võtnud vastutuse mitme sellise rünnaku eest. Neis on surma saanud kümneid Keenia sõdureid ja politseinikke.

Somaalia piiri lähistel sõitis alles juuni alguses politseikaubik üle miini, hukkus viis ja vigastada sai kolm korrakaitsjat.

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud Al-Shabaab on lubanud kättemaksu Keenia sõdurite kohalolu eest Somaalias. Keenia saatis väekontingendi Aafrika Sarve riiki 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles