Postimees 1938. aastal: salaviinaajaja hale sissekukkumine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 19.06.1938
PM 19.06.1938 Foto: dea.nlib.ee

Kohalik konstaabel oli Avanduse lähedases metsakülas mitmesuguste juurdluste asjus. Talu, kuhu politseisaks mööda minnes sisse astus, oli tuntud puskarivalmistaja oma.

Konstaabel küsis teed ühte metsatallu. Peremees hakkas lõpuks taipama, et sedapuhku pole politseimehel ikka tõesti temaga midagi tegemist ja muutus väga lahkeks. Tee selge, oli konstaabel juba minekut tegemas, kuid pöördus veel väravast peremehe poole, et see temale veidi juua annaks. Lahke peremees haaras toast veetoobi. Samal silmapilgul, kui vanamees ulatas veenõu politseisaksale, jooksis uksele perepoeg ja nähes, et konstaabel jooginõud parajasti suu juurde ulatab, karjatas: «Vanamees, kurat! Hull oled või?»

Konstaabel sülgas puristades joodud «vee» silmapilkselt suust ja revolvrit haarates käsutas: «Käed üles! Teie mõlemad!» Nüüd taipas peremeeski, mis oli sündinud. Poeg oli nähtavasti hakanud joogiks segama äsja valmistatud puskarit ja toopi veepange juurde jättes, vist tahatuppa läinud «vehverminti» tooma. Tema aga, igavene juhm, oli toobi koos keelatud märjukesega konstaablile toonud.

Pool tundi hiljem oli talus läbiotsimine läbi. Peale rehealla peidetud puskarivalmistamise sisseseade sai konstaabel kätte ligemale 50 liitrit puskarit.

19.06.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles