Eesti paraolümpialiikumist kimbutab rahanappus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraolümpia 100 m jooksu võitis Jonnie Peacock (vasakult teine), Arnu Fourie (vasakul) sai pronksi ning Richard Brown (paremalt teine) hõbeda, Oscar Pistorius (paremal) jäi esimesena medalita.
Paraolümpia 100 m jooksu võitis Jonnie Peacock (vasakult teine), Arnu Fourie (vasakul) sai pronksi ning Richard Brown (paremalt teine) hõbeda, Oscar Pistorius (paremal) jäi esimesena medalita. Foto: SCANPIX

Kuigi puuetega inimeste spordi-organisatsioonide kulud on oluliselt kasvanud, on riigieelarveline rahastus jäänud viimasel 12 aastal samale tasemele. Sotsiaalministeerium rahastust suurendada ei plaani, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Alates 2006. aastast on puuetega inimeste spordiorganisatsioonid saanud oma tegevuseks riigieelarvelist toetust suuruses ligikaudu 300 000 eurot, kuid enam sellest ei piisa.

«Tänu sellele, et meil rahastus pole tõusnud, ei ole meil võimalik tegeleda arendustegevustega, uusi alasid võtta juurde, et inimesed saaksid valida, mida neile meeldib,» ütles Eesti Paralümpiakomitee president Monika Haukanõmm. Tema sõnul on oluline, et riik hakkaks parasporti vaatlema kui sporti, mitte hoolekandelist tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles