Peeter Sauter esitleb uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Sauter.
Peeter Sauter. Foto: Marianne Loorents

Peeter Sauter esitleb 19. juunil Tallinas Viru Keskuse Rahva Raamatus algusega kell 18 oma uut raamatut «Kodusõdur». Autoriga vestleb Urmas Vadi.

«Kodusõdur» on mõtteliseks jätkuks eelmistele raamatutele sarnases formaadis, temaatikas ja mahus. Läbi konkreetsete detailide lahti kirjutatud tekst põlvkonna rähklemistest – uus peatükk ajastupanoraami joonistavast pikast tsüklist. Esimene neist, «Märkmeid vaeste kirjanike majast», nomineeriti Kulka aastapreemiale.

Suuresti on tekstid omaeluloolised, aga jutustatakse ümber ka elu raputavaid seigakesi lähikondsete elust, taustaks ajastu ja selle muutumised. Fantaasia põimub dokumentalistikaga. Sedapidi on tekst suguluses Mats Traadi «Harala elulugudega» ja Kaur Riismaa teosega «Me hommikud, me päevad, õhtud, ööd». Maailmakirjandusest on teatud sarnasust Charles Bukowski värssidega, mida autor on pisut tõlkinud. Keelekasutus rõhutatult argine, viitab elulähedusele. Grotesk seguneb absurditaju ja traagikaga, aga üldine toon on siiski kerge ja elurõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles