Saaremaa ja Ventspils plaanivad käivitada suvise parvlaevaühenduse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Mõntu sadam.
Pildil on Mõntu sadam. Foto: Egert Kamenik

Saaremaa valla ja Ventspilsi linna esindajad otsustasid, et kavandatava Läti liini teenindamiseks hakatakse otsima sobivat reisiparvlaeva, kirjutab Saarte Hääl.

«Ventspilsis toimunud kohtumisega oli soov näidata Saaremaa valla tasandil, et oleme Mõntu–Ventspilsi laevaliini taaskäivitamisest väga huvitatud, seda enam, et Ventspilsi esindajad on ka omapoolsest huvist märku andnud,» ütles Saaremaa vallavanem Madis Kallas.

Kiirlaeva varianti praegu ei kaaluta, vaid soovitakse leida laeva, mis saab peale võtta ka autosid. Eesmärk on liin käivitada 2019. aasta suvel ja laev sõidaks kolm kuud ehk poolest maist augusti keskpaigani.

Kallase sõnul pannakse suuri lootusi ka Leedu turistidele, kellel oleks selle laevaliini korral huvi Lätist kaugemale tulla. «Praegu ongi võtmeküsimuseks sobiva laeva leidmine. Kuna Saaremaa pool tellis laevaliini kohta uuringu, siis tegeleme meie ka liinile sobiva laeva leidmisega ja lähtume sealjuures uuringuga saadud andmetest,» rääkis Kallas.

Lisaks Madis Kallasele osalesid kohtumisel lätlastega laevaliiniuuringu initsiaator Jaanis Prii ja Saaremaa vallavolikogu liige Mihkel Undrest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles