Trumpi kantseleiülema asetäitja lahkub Valgest Majast

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja.
Valge Maja. Foto: AFP/SCANPIX

Valge Maja

Valge Maja teatas teisipäeval järjekordsest lahkumisest USA presidendi Donald Trumpi administratsioonist, tehes teatavaks presidendi kantseleiülema asetäitja Joe Hagini erasektorisse siirdumise.

Hagin (62) on töötanud kolme eelmise vabariiklasest presidendi - Ronald Reagan, George H.W. Bush ja George W. Bush - heaks ning ta etendas tähtsat rolli Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni tippkohtumise ettevalmistamises.

"Joe Hagin on olnud minu valitsusele tohutu vara," lausus Trump, tänades lahkuvat kantseleiülema asetäitjat "ühe kõige ajaloolisema välisreisi, mille mõni president on kunagi teinud" planeerimise ja elluviimise eest.

Presidendi kantseleiülem John Kelly kiitis Hagini tööd, öeldes, et "tema isetu pühendumus sellele riigile ja presidendi institutsioonile on ületamatu".

Hagini viimane tööpäev on 6. juuli ning tema asetäitjat pole veel teatavaks tehtud.

Hagin liitub Trumpi valitsuse ametnike pika nimekirjaga, kes on viimastel kuudel kas omal soovil lahkunud või vallandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles