Tenniselegendi diplomaatilise puutumatuse saaga sai huvitava pöörde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Becker
Boris Becker Foto: Chris Emil Janssen / imago/Chris Emil Janßen

Kesk-Aafrika Vabariik teatas teisipäeval, et diplomaatiline pass, millele tuginedes otsib pankrotimenetluste eest kaitset Saksa endine tennisetäht Boris Becker, on võltsing.

«Tema käsutuses olev diplomaatiline pass on võltsing,» ütles välisministeeriumi kantsler Cherubin Moroubama, vahendab BNS. Tema sõnul näitab dokumendi seerianumber, et see on üks «uutest passidest, mis 2014. aastal varastati».

50-aastane Becker kuulutas 2017. aasta juunis välja eraisiku pankroti, olles kaotanud oma 150 miljoni euro suuruse vara. Kui algselt plaanis Becker müüa oma kolm Wimbledoni võidutrofeed ja panna oksjonile luksuskellade kollektsiooni, siis nüüd loodab sakslane, et teda võiks päästa diplomaatiline puutumatus.

Becker ütleb, et tal on diplomaadi staatus, sest ta on KAV-i spordiatašee Euroopa Liidu juures. Ekstennisist arvab, et see annab talle kaitset Suurbritannias tema vastu käivitatud pankrotimenetluste eest.

KAV-i välisminister Charles Armel Doubane ütles esmaspäeval Saksa päevalehele Die Welt, et «Boris Becker pole ametlik diplomaat». Minister lisas, et staatuse ametlikuks tegemiseks oleks ta pidanud allkirjastama vastava dokumendi, kuid ei Becker ega keegi teine pole seda taotlenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles