Tootjahinnad tõusid mais möödunud aastaga võrreldes peaaegu kaks protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatööstus.
Piimatööstus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2018. aasta mais võrreldes aprilliga 0,1 protsenti ja võrreldes eelmise aasta maiga 1,9 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete, puittoodete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kemikaalide tootmises.

2017. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puidutöötlemises ning kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta mais võrreldes aprilliga üks protsent ja võrreldes 2017. aasta maiga 2,3 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia, keemiatoodete ja puittoodete hind, samal ajal langes elektriseadmete ja tekstiiltoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta mais võrreldes aprilliga 0,7 protsenti ja võrreldes 2017. aasta maiga 3,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles