Statistikapomm: kui juba Venemaa pommitas Saudi Araabia auklikuks, siis mida veel Uruguai teeb?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Kui Saudi Araabia jaoks tundus juba MMi avamäng Venemaaga juba košmaarina, siis nüüd ootab neid ees veelgi kangem pähkel – turniiri üheks mustaks hobuseks ja A-alagrupi favoriidiks peetav Uruguai koondis. Uruguailaste kõige nimekamad ründajad ei saanud Egiptuse vastu vaatamata 1:0 võidule veel jalga paukuma ja Saudi Araabia auguline kaitseliin on neile parim võimalus oma mängumasin käima saada.

Araablaste avang turniirile oli ajalooliselt halb. Viimati lasi MMi avapäeval end mõni meeskond viie vastuseta väravaga loputada 1954. aastal, kui Brasiilia oli 5:0 üle Mehhikost.

Saudi Araabia ei teinud mängus Venemaaga ühtegi raamidesse läinud pealelööki, kuigi palli vallati üle 60 protsendi kohtumisest. Huvitaval kombel tekkis nii kahemänguline seeria, kus vähemalt üks meeskond pole korralikku pealelööki teha suutnud, sest nelja aasta taguses finaalis Saksamaaga jäi kuivale ka Argentiina koondis.

Saudi Araabia tegi MM-debüüdi aastal 1994 ja on sellest ajast saati lasknud endale lüüa 13 peaga väravat. Hullemat saldot pole viimase 24 aasta jooksul ette näidata kellelgi.

Ees ootab Saudi Araabia jalgpalliajaloo 15. MM-matš, kuid Lõuna-Ameerika meeskonnaga pole turniiril veel kordagi kohtutud.

Kas mõlemad meeskonnad löövad siiski värava? Leia tõenäosused siit!

Uruguai suutis MMil avamängu võita esimest korda pärast 1970. aastat. Vahepeal osaleti veel kuuel finaalturniiril – kolm avamängu viigistati, kolm kaotati. Toonane mäng oli sealjuures 2:0 võit Iisraeli üle.

Oscar Tabarez on nelja MMiga selle turniiri kogenuim peatreener. Ta on alati Uruguai alagrupist edasi viinud.

Uruguai superstaarid Luis Suarez ja Edinson Cavani ei suutnud Egiptuse vastu kastaneid tulest tuua ja vaja läks noorukest Jose Gimenezt, kes matši lõpuks ära otsustas. Mingis mõttes oli tegu tõrviku ulatamisega järgmisele põlvkonnale: Gimenez oli väravat lüües 23 aastat ja 146 päeva vana – ehk päevapealt sama noor, kui Cavani kaheksa aastat tagasi oma esimest MM-väravat lüües.

Gimenez ja Carlos Sanchez on ohtlik paar. Viimane andis võidutabamusele oma koondisekarjääri 15. väravasöödu, sealjuures 10., mis on tulnud otse karistuslöögist. Viimased kolm neist on realiseerinud just Sanchez.

Rodrigo Bentancur sai mängus Egiptusega palli puutuda 104 korral ja andis sealt 81 täpset söötu resultatiivsusega 93 protsenti – selliseid numbreid pole MMide ajaloos näidanud veel ükski Uruguai mängija.

Viimane oli väike eksitus. Söödutäpsuses on üks mees siiski parem olnud – Guillermo Varela söötudest jõudis avamängus pärale 96,4 protsenti.

Uruguai pole kunagi varem suutnud Saudi Araabiat võita. 2002 kaotati maavõistlus 2:3 ning 2014 viigistati 1:1.

Kas Saudi Araabia vormistab suurüllatuse ja annab ka Egiptusele veel võimaluse? Vaata tõenäosusi siit!

Saudi Araabia sel MMil:

Mängud: 0:5 Venemaa

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 - Taisir Al Jassim

Uruguai sel MMil:

Mängud: 1:0 Egiptus

Väravalööjad: 1 – Jose Gimenez

Kollased kaardid: puuduvad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles