Statistikapomm: Hispaania rõõmustab, et Iraanil pole vastu panna Ronaldo sugust mängijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Cristiano Ronaldost sai esimene La Liga mängija, kes löönud MMil Hispaania koondisele üle ühe värava. Hispaanlaste teises kohtumises see statistika lisa ei saa, sest vastu tuleb Portugalist kõvasti tagasihoidlikuma kvaliteediga meeskond, mille mängijad nõnda mainekas liigas kaasa ei löö. Samas näitas Iraan südika ja õnneliku 1:0 võiduga Maroko üle, et nemad kergelt alla ei anna.

Iraani koondise eest 34 mänguga 23 väravat löönud Sardar Azmoun naaseb koduareenile – kohtumist võõrustab Kaasani Rubini kodustaadion, kus ründaja viimased viis aastat pallinud on. Kuigi Azmoun on praeguse koondise resultatiivseim mängija, on tal Iraani rekordini minna veel pikk maa – Ali Daei lõi kunagi 109 väravat, mis on koondise eest skoorimise maailmarekord. Aega Azmounil selle tulemuse löömiseks on – ta on kõigest 23 aastat noor.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Iraan võitis avakohtumise Marokoga 95. minuti (oma-) väravast vaatamata tõigale, et kohtumise teisel poolajal ei tehtud vastaste väravale ainsatki pealelööki.

Iraan on MMidel kohtunud Euroopa meeskondadega kuuel korral kaotades viis mängu ja viigistades korra.

Hispaania tiki-taka-põlvkond on vanaks jäänud. Kohtumises Portugaliga oli väljakule jooksnud algrivistuse keskmine vanus 29 aastat ja 283 päeva – nii vana meeskonda pole Hispaania kunagi MMil mängitanud.

3:3 viik Cristiano Ronaldoga võis olla Hispaania jaoks pettumust valmistanud tulemus, kuid David Silva jaoks pidi tegu olema väikese võiduga – eelmised kolm MM-matši, milles ta oli Hispaania algrivistusse kuulunud, olid kõik lõppenud lüüasaamisega.

Hispaania on püsinud kaotuseta 21 järjestikkust mängu.

Diego Costa kolis 2013. aastal Brasiilia koondise juurest Hispaania lipu alla ehk ta lõi kahes mängus kaasa juba 2014. MMil. Ometi oli nüüd Portugalile löödud värav mehe esimeseks raamidesse läinud pealelöögiks MMidel.

Poolkaitsja Sergio Busquets pidi kannatama 20 suurturniiri (EM ja MM) kohtumist enne kui sai kirja oma esimese resultatiivse söödu.

Ootamatult Hispaania koondise peatreeneriks saanud Fernando Hierro nägi avamängus väljakul midagi tuttavat – Nacho Fernandezist sai pärast Hierro 1998. aastal Nigeeriale löödud väravat esimene Hispaania kaitsja, kes MMil väljastpoolt karistusala skoorinud. Ühtlasi oli ta ka esimene Madridi Reali mängija pärast Hierrot, kes seda Hispaania särgis MMil teha suutnud.

Viimasest kolmest korrast, kui Hispaania pole MMil avamängu võitnud, on nad kahel juhul turniirilt lahkunud juba alagrupifaasi järel. Ainus erand on 2010 saadud kaotus Šveitsilt – seejärel tuldi maailmameistreiks.

Iraan ja Hispaania pole kunagi varem teineteiselt mõõtu võtnud.

Iraan sel MMil:

Mängud: 1:0 Maroko

Väravalööjad: 1 – Oma Värav

Kollased kaardid: 1 – Karim Ansarifard, Alireza Jahanbakhsh, Masoud Shojaei

Hispaania sel MMil:

Mängud: 3:3 Portugal

Väravalööjad: 2 – Diego Costa, 1 - Nacho Fernandez

Kollased kaardid: 1 – Sergio Busquets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles