Ministeerium: hädas lapse märkamine algab meist kõigist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim ütles, et sotsiaalteenuste tase kohalikes omavalitsustes on erinev, kuid hätta sattunud lapse märkamine algab meist kõigist.

«Meie süsteem algab sellest, et märgata last, kes abi vajab – järelikult algab see igaühest meist – igast naabrist, vanaemast, õpetajast, igast inimesest, kes saab info sellise lapse kohta edastada,» vahendab ERR Uudised Erlenheimi sõnu.

Praegu on Eestis kokku 70 000 last erinevates omavalitsustes, kus puudub lastekaitsetöötaja ning lastega tegeleb neis sotsiaaltöötaja, kes lisaks hoolitseb pensionäride ja puuetega inimeste eest.

«See, et mõnes väikeses omavalitsuses ei ole eraldi lastekaitsetöötajat, ei tähenda seda, et inimene, kes on korraga sotsiaaltöötaja ja täidab lastekaitsefunktsioone, oma tööd halvasti teeks,» ütles Erlenheim ja lisas, et lastekaitse valdkond peab omavalitsustes olema kaetud viisil, mis on konkreetse omavalitsuse jaoks sobiv ja võimetekohane, aga tagab kindlasti selle, et lapsed ei jää abita.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et ühe Eesti linna kortermajast leiti neli nälginud väikelast, kes elasid koos koertega, sõid loomadega samast kausist, haukusid võõraste peale ning nutmise asemel niutsusid ja ulgusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles