Levinud harjumus, mis võib olla su seljavalu tekitajaks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Seljavalu on üsna levinud mure, mis kimbutab paljusid inimesi. Nüüd on aga selgunud, et üks põhjustest võib peituda ka su toitumisharjumustes.

NHS vahendab, et üks seljavalu põhjustajatest võib olla hommikukohv. Nimelt süvendab kohvis leidub kofeiin stressi ning kroonilist põletikku - neid mõlemaid on seostatud aga seljavaluga.

Seega on tark mõte püüda seljavalude korral vähendada kohvitarbimist. Samas tuleb tähele panna, et kofeiini võõrutussümptomid võivad ajutiselt seljavalu hullemaks teha - aga ei tasu muretseda, kuna valu möödub.

Ka võib seljavaluga võitlemisele kaasa aidata toidulaual kiudainete rikaste toitude hulga suurendamine, mis parandab seedekulgla tööd ning vähendab kõhukinnisuse tõenäosust - asi, mis samuti aitab seljavalu tekkele kaasa. Lisaks aitavad kaaliumirikkad toidud vähendada paistetust ning parandada lihaste ja närvisüsteemi tööd.

Loomulikult aitab alaseljavalu ära hoida ka mõõdukas liikumine ja tervislikud eluviisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles