Rahvakoosolekul kõlas tagapingist uue suurvalla idee

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külakoosolekuil Amblas (pildil) ja Käravetel tuli vallarahva küsimustele vastata ka Järva vallavanemal Rait Pihelgal (paremal).
Külakoosolekuil Amblas (pildil) ja Käravetel tuli vallarahva küsimustele vastata ka Järva vallavanemal Rait Pihelgal (paremal). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Ära jää mind ootama,» ütles eakam proua abikaasale enne, kui Žiguli ukse kinni lükkas. Haigete puusade kiuste kõndis ta esmaspäeval Ambla kultuurimaja teisele korrusele rahvakoosolekule.

Kohal oli juba ligi 70 inimest, neist 14 Järva vallavolikogu liiget ja valla ametnikku. Järva vallavolikogu opositsiooni kuuluv Vello Teor meenutas esmalt Ambla kandi rahva korduvaid katseid Tapa vallaga ühineda. «Viimasel korral, kui volikogu seda isegi arutada ei võtnud, andis oma allkirja 419 inimest, nüüd on paberil allkirju 492, lisaks viis allkirja küladest, mis piirkonda ei kuulu,» ütles ta.

Teor tõi näiteid, kuidas haldusreformi ajal jagunes Puka vald vastavalt elanike soovile kolme ja Pajusi vald kahe omavalitsuse vahel. «Volikogud aktsepteerisid rahva tahet,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles