MKM: omavalitsuste roll elukeskkonna parandamisel suureneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris toimuval konkursi lõpuüritusel kuulutatakse välja parim riiklik digiteenus ja tunnustatakse silmapaistvaimat digiriigi eestvedajat.
Veebruaris toimuval konkursi lõpuüritusel kuulutatakse välja parim riiklik digiteenus ja tunnustatakse silmapaistvaimat digiriigi eestvedajat. Foto: Toomas Huik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) toimunud elamumajanduse ümarlaua osalejad leidsid, et kohalike omavalitsuste (KOV) roll omavalituste elukeskkonna parandamisel suureneb.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Karin Sillmanni sõnul on kaasaegsete elutingimuste tagamiseks vaja teha üle Eesti ministeeriumide ja omavalitsuste vahel tihedat koostööd. «Riik saab suunata ja toetada, kuid reaalset olukorda igas omavalitsuses näevad selle kohalikud juhid. Kohalike omavalitsuste teotahe ja soov sealset elu arendada on äärmiselt oluline,» märkis ta pressiteate vahendusel.

Tartu Regiooni Energiaagentuuri direktori Martin Kikase hinnangul aitab tihedam infovahetus omavalitsuste ning ministeeriumite vahel paremini mõista osapoolte probleeme ja võimalusi. «Tänu sellele saame omakorda paremini kavandada riiklike poliitikaid ja toetusmeetmeid nii elamute renoveerimiseks, uute eluruumide ehitamiseks ja olemasolevate energiatõhususe parandamiseks. Rääkides kaasaegsetest elutingimustest, on võtmesõnadeks energiatõhusus ja tervislik sisekliima,» sõnas Kikas.

Ministeeriumide esindajad ja omavalitsused arutasid kolmapäeval toimunud ümarlaual, kuidas lahendada seoses vananenud eluruumide ja väheneva rahvastikuga tekkinud probleeme. Kaasaegsete elutingimuste tagamiseks üle Eesti soovib riik anda omavalitsustele suuremat tegutsemisvabadust ja ka vastutust. Arutelust võtsid osa 21 kohaliku omavalitsuse esindajad, rahandusministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja justiitsministeeriumi eksperdid.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juhitud viies elamumajanduse ümarlaud toimus kootöös SA Kredexi ja Tartu Regiooni Energiaagentuuriga ning projekti «Poliitikate kujundamine säästva elamumajanduse korraldamiseks» toel, mis on rahastatud Euroopa Liidu Interreg Europe programmi poolt.

Toimunud ümarlaud oli jätkuks 2017. aasta mais, septembris ja detsembrist ning 2018. aasta märtsis toimunud kohtumistele, kus vaagiti erinevaid elamumajanduse probleeme ning lahendusi, mida õiguslik raamistik ja toetusvõimalused pakuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles