Statistikapomm: Prantsusmaa pole Lõuna-Ameerika meeskonnale kaotanud juba 40 aastat!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Sel MMil on tõsine puudus igavatest, nüridest, haigutama panevatest 0:0 viikidest. Kas Prantsusmaa ja Peruu lõpetavad lõpuks jalgpalliromantikute ootused ja näitavad filigraanset, läbihammustamatut kaitsemängu? Viimasest neljast mängust Lõuna-Ameerika meeskondadega on Prantsusmaa igatahes teinud kolm 0:0 viiki.

Kylian Mbappest sai kohtumises Austraaliaga 19 aasta ja 178 päeva vanusena noorim jalgpallur, kes kunagi suurturniiril Prantsusmaa koondise eest väljakul käinud. Varasem rekord kuulus 1982. aastast Bruno Bellonele, kes oli debüüti tehes 10 kuud vanem.

Terve Prantsusmaa algrivistuse keskmine vanus oli vaid 24 aastat ja 196 päeva. Viimati oli noorem koosseis Prantsusmaal väljakul 1930. aasta 19. Juulil Tšiili vastu ehk ajaloo esimesel MMil.

Antoine Griezmann on olnud võtmetähtsusega viimasest kuraditosinast Prantsusmaa väravast üheksal lüües ise seitse ning andes resultatiivse söödu kahele.

Enne väljavahetamist tegi ta Austraalia vastu kolm raamidesse läinud pealelööki – sama palju kui kõik ülejäänud Austraalia ja Prantsusmaa mängijad selleks hetkeks kokku.

Kohtumises Austraaliaga realiseerisid mõlemad meeskonnad penaltid 4 minuti ja 7 sekundi sees – kunagi varem pole MMidel nõnda väikese vahega erinevad meeskonnad 11 meetrilt täpsed olnud.

Kas mängus näidatakse punast kaarti? Leia tõenäosused siit!

Viimati kanti mõlema meeskonna kontole täpne pealt 2002. aastal Senegali ja Uruguai kohtumises. Mõlemad meeskonnad said penalti ka 2010 Paraguai ja Hispaania mängus, aga toona ei realiseeritud kumbagi.

Prantsusmaa täpne penalti oli nende MMide ajaloo 11., millega tõusti samale pulgale Saksamaaga. Vaid Hispaania on MMidel olnud 11 meetrilt täpsem, realiseerides 15 penaltit.

Prantsusmaa on jalgpalli suurriik ja eksmaailmameister, mis paneb järgmise fakti tunduma veidi uskumatuna: esimest korda nende jalgpalliajaloos on nad MMidel võitnud kaks järjestikkust avamängu. Kui tänavu oldi üle Austraaliast, siis neli aastat varem alistati Honduras.

Viimases seitsmes kohtumises Lõuna-Ameerika meeskondadega on Prantsusmaal ette näidata kolm võitu ja neli viiki. Viimati kaotati aastal 1978 Argentiinale.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Peruu lõpetas avamängus 36-aastase MM-pausi. Mitte ükski teine Venemaal mängiv meeskond ei pidanud värskeimat MM-piletit nõnda kaua jahtima.

Mängus Taaniga lõi Peruu peale 17 korral, kuid Kasper Schmeicheli värav jäigi lahti muukimata. Selleks hetkeks oli tegu turniiri teise pealelöökide arvuga – Argentiina saatis Islandi vastu teele 27 palli.

Peruu peatreener Ricardo Gareca on üks viiest argentiinlasest, kes MMil vägesid juhendab. Ei tema, Hector Cuper (Egiptus), Jose Pekerman (Kolumbia), Jorge Sampaoli (Argentiina) ega Juan Antonio Pizzi (Saudi Araabia) suutnud avaringis mänge võita.

Peruu ja Prantsusmaa on varasemalt kohtunud ühe korra – 1982 jäid külalised Pariisis toimunud maavõistluses 1:0 peale.

Prantsusmaa sel MMil:

Mängud: 2:1 Austraalia

Väravalööjad: 1 – Antoine Griezmann, Oma Värav

Kollased kaardid: 1 – Corentin Tolisso

Peruu sel MMil:

Mängud: 0:1 Taani

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Renato Tapia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles