Leedu üritab vältida miljonitesse eurodesse ulatuvat Brüsseli kemmergutrahvi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti hinnangul on probleemiks ka nõuetele mittevastava välikäimla kasutamine. Foto on illustratiivne.
Terviseameti hinnangul on probleemiks ka nõuetele mittevastava välikäimla kasutamine. Foto on illustratiivne. Foto: Gertrud Alatare / Pärnu Postimees

Leedu valitsus näeb vaeva, et vältida Euroopa Komisjoni trahvi selle eest, et liiga paljud riigi elanikud kasutavad endiselt välikäimlaid.

Leedu valitsus kiitis kolmapäeval heaks muudatused joogivee- ja reoveekäitlemise seaduses, mis on samm trahvi vältimise poole.

«Valitsus annab oma parima. Samm astuti, et vältida Leedu trahvimist,» ütles peaminister Saulius Skvernelisajakirjanikele pärast valitsuse istungit.

Skvernelis ei öelnud kui suure trahviga Leedu silmitsi on, kuid viitas, et see võib ulatuda miljonitesse eurodesse.

Leedu justiitsministeeriumi Euroopa õiguse osakonna peasekretär Deividas Kriaučiūnas ütles, et riigi püüded ei pruugi olla piisavad rikkumismenetluse lõpetamiseks ja trahvi vältimiseks.

Euroopa Komisjon alustas rikkumismenetlust Leedu suhtes mullu veebruaris, kuna leiti, et liiga paljud Leedu majapidamised ei ole ühendatud reoveesüsteemiga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles