Päästeamet: metsas lõkke tegemine on keelatud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Pilt on illustratiivne.
Lõke. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Päästeamet rõhutab, et kogu Eestis kehtib suure tuleohuga aeg - metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine on keelatud.

Suure tuleohuga aeg tähendab, et looduses on kõrge temperatuuri ja sademete puudumise tõttu äärmiselt suur tuleoht ning igasugune tuletegemine võib tekitada tulekahju ohu või põhjustada tulekahju metsas või maastikul. Inimestele seab suure tuleohuga aeg metsas tegutsemisel piiranguid.

«Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine ka selleks ettevalmistatud kohas,» rõhutas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. 

Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju on kergem ennetada kui seda hiljem kustutada ja looduses tuleks liikuda ja käituda hoolivalt. Päästeamet palub mootorsõidukiga looduses sõitmist vältida, auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal. Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATV-ga turbapinnal sõites võib koguneda turbamulla tolm sõiduki summutile ning selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju. Mõtlematu tegevuse tagajärg haarab suure hulga päästeressursist ning võib oluliselt halvendada ülejäänud päästeteenuste kättesaadavust elanikkonnale.

Suure tuleohuga aeg hakkas Eestis kehtima alates 31. maist. Kui varasematel aastatel on päästeamet suure tuleohuga aja kuulutanud välja piirkonniti, siis sel aastal on olukord kuuma ja kuiva ilma tõttu väga tuleohtlik kõikjal.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles