Mõõdukas immigratsioonivastane (4)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horst Seehofer
Horst Seehofer Foto: Peter Kneffel/AP/Scanpix

Saksa siseminister Horst Seehofer on vaid üks praeguseks üsna suurest hulgast immigratsioonikriitilistest Euroopa poliitikutest.

Seehoferit võib süüdistada, et ta mõtleb sügisestele valimistele kodusel Baieri liidumaal. Ent kui arvestada, et sel nädalal tsiteeritud küsitluse järgi leiab 90 protsenti sakslastest, et sisserännet tuleb piirata, peab tunnistama, et ta räägib sellest, mille pärast rahvas muretseb.

Ei saa ka salata, et eelmainitud immigratsioonikriitiliste poliitikute reas on Seehofer üsna mõõdukas ja kompromissialdis. Anda liidukantslerile küsimusega tegelemiseks kaks nädalat, mille lõpus toimub ELi ülemkogu, kus teema teravalt jutuks, kõlab jõulisusele vaatamata ikkagi nagu lahendustele orienteeritud päriskonservatism, mitte pröökav parempopulism, mis lubab palju, aga viib lõpuks kõik kraavi. Evelyn Kaldoja

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles