Toorvorstide võidukäik!

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Toorvorstid on Eestis saavutanud laialdase populaarsuse. Inimesed ootavad pidevalt uusi tooteid ja maitseid ning eelistavad kõrgema lihasisaldusega grilltooteid.

Üheks uueks ja põnevaks tooteks on Nõo Lihavürsti Mozzarella-spinati toorvorstid. Nende valmistamisel on kasutatud kvaliteetset sealiha ning mozzarella juustu. Lisatud on veel spinatit ning kogu vorst on pandud naturaalsesse lambasoolde. Lambasooles valmistatud vorstidel on eriti hea mekk, sest lambasool moodustab teiste lihadega koos väga maitsva ning mõnusa koosluse.

Teiseks ägedaks tooteks sellel suvel on Nõo Lihavürsti Toorvorstid kanalihaga. Need toorvorstid rõõmustavad kindlasti kõiki kanaliha sõpru. Toorvorstid on valmistatud samuti lambasooles, millesse on lisatud kana kintsuliha. Lihasisaldus on koguni 85%. Maitsestamiseks on kasutatud pipart, paprikat, sibulat ja sinepiseemneid.

Kuid miks just lambasoolega toorvorste valmistatakse? Võrreldes teiste kestadega on lambasool naturaalne. Näiteks, kui võrrelda seasoolega, siis lambasool on palju peenem. Peenem sool jällegi laseb toorvorstidel palju ühtlasemalt küpseda.

Toorvorstide suureks plussiks on kindlasti tõsiasi, et need valmivad toore liha kohta küllaltki kiiresti. Toorvorste tuleks grillida nii, et väljast jääks mõnusalt krõbe ja seest ei tohiks vorst jääda roosa vaid hallikam. Hea nipp on toorvorste grillida nii, et tekitatakse grillil kaks tsooni.

Üks tsoon on kuumem, kus toimub pruunistamine ja krõbeduse andmine. Teine tsoon on grillil madalama kuumusega ning seal toimub tavaliselt järelküpsemine. Alguses tuleks toorvorstid kuumemas osas pruunistada ning seejärel asetada teise tsooni järelküpsema. Toorvorstide valmimiseks läheb aega umbes 5-10 minutit, kuid aeg sõltub ka ilmastikuoludest, näiteks tuulest.

Toorvorstid on tulnud, et jääda. Kes veel neid proovinud pole, siis soovitame soojalt järele proovida. Tegu on ikkagi grilltootega, mis on saavutanud oma populaarsuse just tänu sellele, et need on nii maitsvad.

Copy
Tagasi üles