Majandusmigrantide surve Eesti kõrgkoolidele kasvab (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroakadeemia mullune avaaktus – välistudengite osakaal õppurite hulgas kasvab jõudsalt.
Euroakadeemia mullune avaaktus – välistudengite osakaal õppurite hulgas kasvab jõudsalt. Foto: euroakadeemia

Majandusmigrantide surve Eesti kõrg- ja kutseõppeasutustele politsei kinnitusel järjest kasvab, vahendas reedel ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Euroakadeemia, kelle kolmandatest riikidest pärit välistudengid jättis politsei- ja piirivalveamet sügisel kooli ebausaldusväärsuse tõttu elamislubadest ilma, peab uuest õppeaastast kvaliteedinõuete mittetäitmise tõttu kinni panema ka ühe magistriõppe programmi. Järelevalvemenetlust alustas haridusministeerium aga ka ettevõtluskõrgkooli Mainor üle. Politsei teravdatud tähelepanu all on ka Ida-Virumaa kutsehariduskeskus.

PPA kinnitas, et probleeme migrantidega esineb pea kõigis kõrg- ja kutsekoolides, kuid kolm kooli on eriti teravdatud tähelepanu all.

Praegu käib uus vastuvõtt täie hooga. Euroakadeemia rektor Jüri Martin kinnitas, et nüüd täidavad nad PPA nõudeid korrektselt.

Mainori tegevjuht Kristjan Oad kinnitas, et nemad teevad igakülgset koostööd järelevalvajatega ja et patuste hulka sattumine on kahetsusväärne. Probleemiks olevat olnud kaks võltsitud diplomiga magistranti, kes kevadel politsei abiga riigist välja saadeti.

Oadi hinnangul on majandusmigrantide surve kõigil EL-i kõrgkoolidel, kes õpetavad inglise keeles.

«Ega siin muud ei olegi, kui tuleb sõeluda,» sõnas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles