Loomakaitsjad püüavad takistada hiinlaste koeralihafestivali (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeraliharoad.
Koeraliharoad. Foto: Sound of Animals/ Caters News / Scanpix

Hiina iga-aastane südasuvine Yulini koeralihafestival, mille käigus süüakse tuhandeid penisid, peab tänavu hoidma madalamat profiili, sest aktivistid tahavad nende pidustuste lõpetamist, kirjutab The Times.

Kuigi ka tänavu näeb seal lihunike laudadel ja restoranides koerarümpasid ja mitmesuguseid teisi koeraroogasid, on neid tagasihoidlikumalt kui varasematel aastatel.

Festivali peetakse 2009. aastast riigi lõunaosas Shaanxi piirkonnas, kus koeralihaga maiustamine on osa kohalikust toidusedelist. Tavaliselt serveeritakse seda koos litšiveiniga pidustustel. Paljude kohalike hinnangul on tegu tervisliku delikatessiga.

Rahvas tuleb Yulini festivalile nautima koeraliha, mida nad peavad tervislikuks ja maitsvaks.
Rahvas tuleb Yulini festivalile nautima koeraliha, mida nad peavad tervislikuks ja maitsvaks. Foto: Tyrone Siu / Reuters

Viimastel aastatel on festival aga kimpu jäänud rahvusvaheliste kampaaniatega, kus osaleb ka kuulsaid inimesi ja mis nõuavad, et festival lõpetataks. Neile on lisandunud kohalikud loomaõiguslased, kes käivad lihamüüjaid kimbutamas.

Samas on probleeme olnud ka lihunikega. Väidetavalt ostavad nad müügilihaks ka inimestelt röövitud koduseid lemmikuid. Samuti on välja ilmunud videoklippe julmutsemisest loomade kallal, näiteks koerte põlemapistmisest.

Festivali käigus Dongkou turult liha osta sooviv klient valimas endale sobivat lihatükki.
Festivali käigus Dongkou turult liha osta sooviv klient valimas endale sobivat lihatükki. Foto: PAK YIU / AFP
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles