Video: Eesti võrkpallikoondis seljatab rasked kaotused väikeste naljadega

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondislased Mart Naaber ja Rait Rikberg pärast hiljutist Euroopa Kuldliiga triumfi. Taamal naeravad Alar Rikberg ja Oliver Venno.
Eesti võrkpallikoondislased Mart Naaber ja Rait Rikberg pärast hiljutist Euroopa Kuldliiga triumfi. Taamal naeravad Alar Rikberg ja Oliver Venno. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Harva kohtab spordis taolisi inimesi ja võistkondi, kes raske kaotuse järel tekkinud hingevalu oskavad naljaga leevendada.

Eesti võrkpallikoondise üks unistustest jäi tänavu täitmata, sest eduka hooaja toel Rahvuste liiga valikturniiri viimases faasis poolfinaali pääsenud meeskond kaotas eile õhtul Tšehhile. See aga tähendab, et maailma tippude sekka ehk Rahvuste liigasse (endise nimega Maailmaliiga) Eestil järgmisel aastal asja (veel) pole.

Meie rahvusmeeskonna sisekliimat iseloomustab aga suurepäraselt võrkpalliliidu Facebooki leheküljele üles laetud lõbus lühiintervjuu, kus koondise mänedžer Robin Ristmäe intervjueerib vahetult pärast kaotust statistik Alar Rikbergi (video leiab uudise lõpust). Rikberg, kellel olevat eile täitunud 200. mäng koondise juures, pidi vastama traditsioonilise küsimusele «mis siis juhtus?». «Tunnen end hästi. Vorm on kõva praegu. Väike randmevigastus segab, aga muidu on hästi,» ei jäänud Rikberg vastust võlgu.

Kas see, et mänedžerid suhtlevad võistkondades mängijate ja treeneritega niivõrd vabalt ja viskavad ka pärast kaotust üheskoos nalja, on erand või reegel? Pigem erand. Ilmselt ongi eriline keemia Eesti koondise üks edu aluseid ja eeliseid konkurentide ees. Nad mitte ainult ei ütle, et on pere, vaid ka tõesti on seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles