Eelnõu viib sõjarelvade käitlemise kaitsepolitsei uurimisalluvusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed Eesti lahingumasinatel teenivad ajateenijad näevad praegu kurja vaeva, et relv maiks selgeks saada.
Esimesed Eesti lahingumasinatel teenivad ajateenijad näevad praegu kurja vaeva, et relv maiks selgeks saada. Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeeriumis valminud eelnõu viib sõjarelva, sõjalise otstarbega laskemoona ning lõhkeseadeldiste ebaseadusliku käitlemisega seonduvad süüteokoosseisud juulist kaitsepolitsei uurimisalluvusse, vahendab ERR.

Praegu teeb kohtueelset menetlust karistusseadustikus sätestatud tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise korral politsei- ja piirivalveamet.

Kaitsepolitseiamet toimetab nende kuritegude puhul kohtueelset menetlust, kui laskemoon oli koguses, mis ületab relvaseaduses sätestatud piirmäära ja mille üle riigipiiri toimetamisega rikuti laskemoona käitlemise nõudeid või kui teo objektiks oli tulirelv, mille üle riigipiiri toimetamisega rikuti tulirelva käitlemise nõudeid.

Kuna võrreldes tsiviilkäibes keelatud relvaga on sõjarelva ebaseaduslik käitlemine tõsisem rikkumine, peaksid vastavad süüteokoosseisud olema kaitsepolitseiameti uurimisalluvuses, märgitakse eelnõus.

Kaitsepolitseiameti pädevuses on menetleda Eesti vabariigi julgeolekut, sõltumatust või territoriaalset terviklikkust ohustavaid juhtumeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles