Toksikoloogiaraport: kokk Anthony Bourdaini organismis ei olnud narkootikume

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks viimaseid fotosid  Anthony Bourdainist, mis tehti 5. juunil koka- ja reisisaate võtte ajal Prantsusmaal
Üks viimaseid fotosid Anthony Bourdainist, mis tehti 5. juunil koka- ja reisisaate võtte ajal Prantsusmaal Foto: Etienne Butterlin / AP/Scanpix

Prantsuse toksikoloogid teatasid, et juuni alguses Alsace’is Kaysersbergi Chambard'i hotellist surnuna leitud ameeriklasest telekoka Anthony Bourdaini organismist ei leitud narkootilisi aineid.

Tuntud telekoka, kokaraamatute autori ja mitme restorani omaniku surnukeha leidis ta sõber Eric Ripert 8. juuni hommikul, teatab nytimes.com.

Ida-Prantsusmaal Alsace'is Kayserbergis asuv Chambard'i hotell
Ida-Prantsusmaal Alsace'is Kayserbergis asuv Chambard'i hotell Foto: Victor Lasalle / APScanpix

61-aastane Bourdain oli Prantsusmaal tegemas CNNile kokasaatesarja «Anthony Bourdain: Parts Unknown» uut osa, kuid keegi ta lähedastest ei saanud aru, et tal oleks olnud mingi suur mure või sügav depressioon.

Anthony Bourdain 2001. aastal
Anthony Bourdain 2001. aastal Foto: Jim Cooper / AP/Scanpix

Prantsuse politsei teatel tegi tuntud kokk enesetapu, puues end üles. Esialgu kahtlustati, et ta võis endalt elu võtta mingite ainete mõjul.

Ta surnukeha lahkmine ja toksikoloogiline uuring kinnitas, et ta ei olnud enne surma narkootilisi aineid ega alkoholi tarbinud. 

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain Foto: Frank gunn / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Prantsuse Alsace’i prokurör Christian de Rocquigny teatas meediale, et Anthony Bourdain ei olnud narkootilisi aineid manustanud, kuid ta organismis oli väikeses koguses ravimite jälgi.

Bourdaini surnukeha kremeeriti Prantsusmaal ja urn tuhaga saadeti ta perekonnale USAsse. Ta maeti pereringis.

Anthony Bourdaini ema, endine The New York Timesi ajakirjanik Gladys Bourdain sõnas pärast oma poja surma, et ta iialgi ei oleks uskunud, et poeg endalt elu võtab.

25. juunil 1956 New Yorgis sündinud Anthony Bourdain sai maailmakuulsaks 2000. aastal, kui avaldas raamatu «Kitchen Confidential». Ta töötas mitmetes kuulsates restoranides ja talle kuulus mitu restorani.

Hiljem oli ta mitme populaarse koka- ja reisisaate juht.

Anthony Bourdainil ja ta eksnaisel Ottavia Bourdainil on 11-aastane tütar Ariane. Paar oli abielus 2007 – 2016. Alates 2017. aastast oli Bourdain suhtes itaallannast näitlejanna Asia Argentoga.

Ottavia ja Anthony Bourdain
Ottavia ja Anthony Bourdain Foto: Neilson Barnard / AFP/Scanpix
Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas
Anthony Bourdain ja ta elukaaslane Asia Argento veebruaris Roomas Foto: VMROM / Mertino / MEGA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles