Statistikapomm: Austraalia MM-saatus ripub juuksekarva otsas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Peruuga on kõik. Fin. The End. Finito. Vsjo. Nende MM lõppeb alagrupiturniiriga. Austraalia jaoks on viimases mängus õhus veel õhkõrn lootus – kui nad suudavad ise Peruu alistada ning Prantsusmaa võidab samal ajal toimuvas teises kohtumises ka Taanit, võib maakera kuklapoolelt pärit koondis ajaloos teist korda play-offi edeneda.

Esmalt sellest, mis peab Austraalia kasuks juhtuma. Tingimus number üks on Prantsusmaa võit – juhtub Taani saama punktigi, on nad edasi. Teiseks peab Austraalia ise kindlasti Peruud võitma – kui Taani väravat ei löö, siis viiks Austraalia edasi igasugune võit, kui Taani aga skoorib, peab Austraalia lööma ühe värava neist enam, muidu hakatakse lugema meeskondade saadud kollaseid kaarte. Neid on Taanil hetkel neli, Austraalial on edu kolmega.

Oskad ennustada mängu lõpptulemust? Leia tõenäosused siit!

Eeldusel et Taani ei šokeeri Prantsusmaad, kohtub Taani või Austraalia kaheksandikfinaalis tõenäoliselt hirmsas hoos Horvaatiaga – kuigi Nigeerial on veel matemaatiline võimalus horvaadid D-alagrupi liidrikohalt puksida.

Austraalia ei ole kaitsev meeskond – nad on nüüd oma värava suutnud puutumatuna hoida viimases 15 MM-matšist vaid ühes. Aasta oli siis 1974 ja mäng Tšiiliga lõppes 0:0 viigiga. Viimases 12 kohtumises on aga alati endale vähemalt üks värav lüüa lubatud.

Taani vastu realiseeritud penalti oli Mile Jedinaki karjääri kolmas värav MMidel. See teeb temast Austraalia resultatiivsuselt teise mängija – vaid legendaarsel Tim Cahillil on ette näidata viis tabamust.

Kaks väravat MMi peale on ka Austraalia koondislaste parim tulemus – Tim Cahill suutis seda 2006 ja 2014, Brett Holman 2010.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Ühtlasi on Jedinak MMide ajaloo ainus mängija, kes löönud finaalturniiridel vähemalt kolm väravat ja need kõik penaltipunktilt.

Neli aastat tagasi sattud Jedinak Austraalias skandaali. Küll mitte oma tegude pärast, kuid ametist lahkunud peaminister Tony Abbott näitas oma ignorantsust, kui kutsus lahkumiskõnes Mile Jedinaki Mike Jedinakiks.

Midagi jaburat: Austraalia koondise ründaja Andrew Nebbouti isa on endine kulturist ning kunagine Mister Liibanon.

Peruu on sel MMil kõmmutanud vastaste väravale kokku 27 korral – 17 üritust Taani, 10 Prantsusmaa vastu. Väravaid pole veel löödud.

Peruu põhiväravavaht Pedro Gallese hüüdnimi on El Pulpo ehk Kaheksajalg.

Kaitsja Juis Advincula on ametlikult väleduselt maailma teine jalgpallur – märtsis toimunud Mehhiko liiga kohtumises mõõdeti tema sprindikiiruseks 36,15 kilomeetrit tunnis, mis on veidi väledam prantslasest Kylian Mbappest (36 km/h), aga jääb alla Walesi tähele Gareth Bale’ile (36,9 km/h).

Austraalia ja Peruu pole kunagi varem omavahel kohtunud.

Austraalia sel MMil:

Mängud: 1:2 Prantsusmaa, 1:1 Taani

Väravalööjad: 2 – Mile Jedinak

Kollased kaardid: 1 – Aziz Behich, Mathew Leckie, Joshua Risdon

Peruu sel MMil:

Mängud: 0:1 Taani, 0:1 Prantsusmaa

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Pedro Aquino, Paolo Guerrero, Renato Tapia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles