Volinik: EL peab migratsiooniküsimuses tegema koostööd (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Vahemerel.
Põgenikud Vahemerel. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP

Euroopa Liidu rändevolinik ärgitas esmaspäeval Euroopa riike tegema koostööd, et leida lahendus migratsioonikriisile.

«See on suure vastutuse hetk,» sõnas Dimitris Avramopoulos Teheranis enne neljapäeval algavaid kõnelusi Brüsselis.

«Me peame leidma viisi, kuidas võtta kasutusele ühine poliitika ja strateegia selle olukorraga toimetulekuks, muidu on Euroopa projekt ohus,» ütles ta.

Saksa ja Prantsuse liidrid teatasid pühapäeval mitteametlikul kohtumisel rände ja asüüli teemal, et on rändeküsimuses valmis sõlmima kokkuleppeid üksikute riikidega, jättes kõrvale rändevastased ELi partnerid.

Mitmed immigratsiooni vastustavad valitsused on vastu Saksa liidukantsleri Angela Merkeli liberaalsele rändepoliitikale. Samuti seisab kantsler silmitsi terava kriitiga ka oma valitsuses.

Avramopoulose hinnangul Euroopa riikide individuaalsed poliitikad rändekriisile lahendust ei too.

«Riiklikku lahendust ei ole,» ütles ta. «Kõik, kes tahavad naasta riiklike poliitikate juurde, iseäranis migratsiooniga toimetulemisel, lähevad vastuollu omaenda riikide huvidega.»

EL-i lepped Türgi ja Liibüaga on vähendanud hetkel EL-i saabuvate migrantide arvu võrreldes 2015. aastaga, mil Euroopasse saabus üle miljoni sisserändaja.

Olukord ei ole sama kui kolme aasta eest, ütles Avramopoulos Iraanis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles