"Eesti poliitika 100 aastat" asetab Eesti poliitika maailmaareenile

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera (vasakul) ja Erkki Bahovski uue raamatu esitlusel.
Rein Taagepera (vasakul) ja Erkki Bahovski uue raamatu esitlusel. Foto: Kristjan Teedema

19. juunil esitleti Tartus Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti poliitika 100 aastat". Rein Taagepera raamat keskendub järsu muutuse hetkedele, kus Eesti ajalugu võinuks minna hoopis teisiti.

"Kuidas enamlaste vastuseis päästis Eesti Vabariigi. Kuidas kodumaine diktatuur põhjustas vaikse alistumise. Kuidas laulev revolutsioon oli pigem sümfoonia kui kakofoonia. Need otsustasid Eesti saatuse," ütles raamatu autor Rein Taagepera.

"Eesti keelega rahval on õigus püsida. Või teha vaikne ja valutu enesetapp siirdudes inglise keelele. Aga parem mitte teadmatusest," lisas ta.

Raamat „Eesti poliitika 100 aastat“ iseloomustab ka Eesti kolme tähtsaimat riigimeest. 

Riigikantselei EV100 juhtrühma esimehe Toomas Kiho sõnul on Rein Taagepera raamat tähelepanuväärne.

"Mul on ääretult hea meel, et juubeliaastal on kaante vahele saanud erakordselt kogenud politoloogi mõttekäigud Eesti poliitika kohta. Autori pikk poliitiline tegevus nii Eestis kui ka välismaal pakuvad lugejale unikaalset lähenemist valdkonna mõtestamisele," lisas Kiho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles