Terrorirünnaku kartuses: lennujaamades kehtestati käsipagasi sisule uued reeglid

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virginia Mayo / AP / Scanpix

Austraalia ja Ameerika Ühendriikide valitsus kehtestab sellel nädalal jõustuvad uued reeglid käsipagasite sisule, mille järgi ei tohi kanda kaasas puudreid koguses üle 350 grammi. 

Reisijad, kes kannavad käsipagasiga kaasas pulbrilisi aineid (beebipulbrid, vürtsid, valgupulbrid, kosmeetika, talgipulber, jahvatatud kohv jm) nii lahtisel või kokkusurutud kujul, peavad rahvusvahelistel lendudel näitama ette pagasi sisu, kirjutas The Sun. Austraalias jõustuvad reeglid selle kuu lõpus ja USAs sellel nädalal.

Lisaks aerosoolidele, vedelikele ja geelidele tuleb alates selle nädala lõpust näidata turvakontrollis ette ka pulbrilised ained. Käsipagasisse ei tohi kaasa võtta üle 350 grammi tehisliku koostisega pulbri, orgaanilise koostisega pulbrilistele ainetele piiranguid ei ole. Pulbrilised ained tuleb ettenäitamisel võtta käsipagasist välja, kuid need ei pea olema eraldi plastkotis nagu vedelikud. 

Austraalias loetakse pulbriliseks aineks ka liiv. Reisijad peavad olema ettevaatlikud liiva sisaldavate suveniiride või mänguasjade transportimisega. Kui reisija kannab käsipagasis lubatud kogusest rohkem puudreid, kontrollitakse lennujaamas, kas puuder sisaldab lõhkeainet. 

Transpordi Turvalisuse Administratsiooni (TSA) pressiesindaja Michael Englandi sõnul on pulberlõhkematerjale sisaldavad isevalmistatud seadmed alati TSA töötajate jaoks muret põhjustanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles