«Otse Postimehest» usutleb justiitsminister Urmas Reinsalu

Ainar Ruussaar
, Erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevane veebisaade «Otse Postimehest» usutleb neljapäeval justiitsminister Urmas Reinsalu, kelle jaoks justkui ei olekski südasuvi – temalt lendab avalikkuse ette uusi ideid viimasel ajal juba tihedusega rohkem kui korra nädalas.

Hiljuti teatas minister kavast muuta täitesüsteem inimeste jaoks senisest odavamaks ning riiginõuete sundtäitmisega võiksid kohtutäiturite asemel tegelema hakata maksu- ja tolliamet. Kolmapäeval teatas Reinsalu, et teeb riigikogule ettepaneku algatada arutelu erakondade rahastamise järelevalve kitsaskohtade üle, samuti tahab ta perekonnaseaduse muutmise kaudu panna elatise määramise süsteemi sõltuvusse maksja sissetulekust ja näiteks ka laste arvust. Minister leiutas sellega seoses ka uue «veebividina» – elatiskalkulaatori.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar uurib Isamaasse kuuluvalt Reinsalult, kuidas saaks Eesti seaduslikku baasi lahti ja lihtsamaks reguleerida ning kas seda on üldse vaja? Ning kindlasti peab minister ütlema välja oma arvamuse selle kohta, kas Eesti riik on siis paks, õhuke või hoopis normaalses kaalus.

«Otse Postimehest» algab neljapäeval kell 13 ning on järelvaadatav postimees.ee veebiküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles